Шефът на Ферари Жан Тод е сигурен, че голямата разлика между неговия отбор и МакЛарън по време на Гран При в Монако е била само изключение и вярва, че „черните кончета” ще отвърнат на удара в Канада.

„Всички знаем, че Монте Карло е специфична писта. Като сравним старта в Монако миналата година и този в Канада също през минала година, ще се убедим, че двете състезания са коренно различни”, обясни босът на италианския тим.

„Бих казал, че ние имаме история, доказателства за това”, заяви Тод. „Сребърните стрели” водят в класирането при конструкторите с 20 точки пред Ферари, а при пилотите Фелипе Маса и Кими Райконен изостават съответно на 5 и 15 точки от двамата пилоти на МакЛарън – Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.

Въпреки това обаче Тод твърди, че болидът F2007 ще претърпи промени преди старта в Канада и ще подобри показателите си в скоростта и издръжливостта. „Трябва да направим някои подобрения. Винаги трябва да натискаш повече. Но ние уважаваме нашите съперници много. Те са добри и силни пилоти”, призна Тод.