Огромна грешка още в началото на третирането на травмата на главата на Михаел Шумахер може да се окаже от решаващо значение за шансовете му за възстановяване.

Това пише германското списание "Щерн", като се позовава на един от водещите специалисти в спешното лечение в Германия.

Според него, огромната грешка на медиците първоначално била, че легендарният бивш пилот не е закаран веднага в специализираната клиника в Гренобъл, в която е в момента.

Първоначално той беше опериран в по-малко болнично заведение, след което, вече изпаднал в кома, транспортиран с хеликоптер до по-голямата лечебница.

Медиците, дошли веднага на местопроизшествието, са се заблудили от факта, че Шуми е бил с отворени очи и говорел, макар и несвързано. Това ги подвело, че травмите на главата му не са толкова сериозни и го откарали до близката болница.

Според германския специалист, това е огромна грешка, която може да се отрази на възстановяването на Шуми. Той твърди, че има процент пострадали, макар и малък, които са със сериозни контузии, въпреки че са още будни. Такъв е бил случаят и на бившия пилот.

Засега говорителката на семейството на Шумахер Забине Кем не е коментирала твърденията на списание "Щерн". Тя обикновено го прави, ако се разпространяват инсинуации за състоянието на легендата.