Лукас ди Граси, тестовият пилот на ING Renault, направи невероятно шоу по време на първата по рода си картинг демонстрация на пилот от Формула 1 в България. Пилотът от отбора, в който се състезава световния шампион Фернандо Алонсо, беше специален гост на тазгодишното картинг състезание за журналисти ING Sofia Grand Prix.

Младият бразилец впечатли участниците и публиката в зала Pole Position с професионалните си умения при управлението на състезателен карт. След това той даде официалния старт на картинг събитието.

“Страстта ми към моторните спортове започна от картинг пистата. Последваха шампионски титли по картинг в Южна Америка и Европа и успешни представяния във Формула 3 и GP2. Истинската ми цел обаче е да се състезавам във Формула 1. Имах голям късмет да работя с Фернандо Алонсо през първата си година като тестов пилот на ING Renault F1. Научих много от него, както и от инженерите в екипа, които са работили и с много други велики имена като седемкратния световен шампион Михаел Шумахер ”, каза Лукас ди Граси по време на гостуването си в България.

Голямата награда в ING Sofia Grand Prix - билет за състезанието във Формула 1 на пистата Хунгароринг в Унгария през 2009 г., спечели Велко Райчев от Speed Press. Водещ на събитието беше популярният телевизионен коментатор на Формула 1 Момчил Манчев. Той и Лукас ди Граси коментираха представянето на участниците, като същевременно ги окуражаваха и им помагаха със стратегически съвети.

„Лукас ди Граси е един от най-младите и талантливи състезатели във Формула 1. Ние сме щастливи от неговото посещение в България и се надяваме с това да допринесем за популяризирането на този спорт в страната. Формула 1 е глобален спорт, който вълнува хиляди хора по света и ние ще продължим да организираме различни инициативи, които да радват българските му почитатели.”, каза Николай Стойков, управител на ING Животозастраховане и главен изпълнителен директор на ING Пенсионно осигуряване в България.