След страхотното представяне на БМВ Заубер в Малайзия, Марио Тайсен заяви, че неговия тим има всички шансове да спечели старт от световния календар още през тази година.

Робърт Кубица завърши втори на пистата "Сепанг", като тима направи втори подиум за две седмици, след като другият пилот на тима Ник Хайдфелд зае втората позиция след първия старт за сезона в Австралия.

"Ние имаме две важни цели през тази година. Едната цел е да се намесим в битката на двата лидера и тя да стане битка между три тима. Мисля, че показахме след двете състезания, че сме способни на това. Другата цел е да спечелим първата си победа в Гран При през сезона. Сигурен съм, че може да направим това", сподели Тайсен.

"Доволен съм, че не показваме само резултати, но показваме и умения. Робърт се намести зад Ферарита-та веднага след старта и той се справи много добре. Ник нямаше шанс след първия завой, където се допря до Трули. Двете коли изостанаха в позициите си, но Ник достигна до шестата позиция, правейки най-бързата обиколка в края на състезанието и извършвайки изпреварваща маневра, която беше една от най-добрите в надпреварата", завърши Марио Тайсен.