Наскоро братът на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер – Ралф Шумахер, шокира света, като обяви в социалните мрежи, че е гей. Това разкритие предизвика бурни реакции, включително и от бившата му съпруга Кора Бринкман, която коментира новината пред немското списание Der Spiegel.

Бринкман изрази разочарованието си от факта, че не е била част от това важно решение на Ралф, с когото бяха женени от 2001 до 2015 година и имат син на име Дейвид. „Иска ми се Ралф да ме беше въвлякъл или поне да ме беше направил част от решението си, това щеше да е знак на уважение,“ сподели тя.

Телевизионната водеща разкри, че по време на кариерата на Ралф Шумахер във Формула 1 се носели много слухове относно сексуалната му ориентация. „Помолих го да изясни дали това, което се говори, е вярно, но той винаги отричаше,“ каза Бринкман. Тя допълни, че разкритието на Ралф е било като „пробождане в сърцето“ и е предизвикало у нея множество въпроси относно брака им.

Бринкман призна, че днес се чувства използвана и разочарована от времето, което е прекарала с Ралф. „Чувствам се така, сякаш съм пропиляла най-добрите си години. Вярвах му сляпо и затова думата му беше закон за мен,“ завърши тя.