Австралиецът Даниел Рикардо ще бъде наследникът на своя сънародник Марк Уебър в Ред Бул от следващия сезон, обявиха от отбора. Шефът на тима Кристиан Хорнер потвърди, че шампионите при конструкторите за последните три години са се спрели на 24-годишния пилот, тъй като виждат в него „голямата звезда на бъдещето“.

Решението на Ред Бул слага край на спекулациите относно Кими Райконен, който също бе сред вариантите за партньор на световния шампион Себастиан Фетел.

„Фантастично е да потвърдим Даниел като пилот на Ред Бул за 2014 година. Той е много талантлив младеж, отдаден е, има примерно поведение и като цяло бе логичният избор“, обясни Хорнер. „Той притежава всички качества, които са нужни, за да бъде в нашия отбор.“

„Рикардо притежава умения, които му идват естествено, той е добър човек, с когото да работиш. Даниел е наясно какво очаква отборът от него“, допълни британецът.

Рикардо в момента се състезава за втория отбор на Ред Бул във Формула 1 – Торо Росо. За 11 състезания до този момент австралиецът е спечелил 12 точки.