Пилотът на Форс Индия Адриан Сутил обвини своя колега от Уилямс Пастор Малдонадо за сблъсъка помежду им преди завършването на първата обиколка на Гран При на САЩ.

Като цяло уикендът на германеца не бе от най-успешните, след като той отпадна още в първата квалификационна сесия и стартира от 16-ата позиция.

„Мисля, че нямах никакъв късмет“, констатира Сутил. „До събота сутрин изглеждах конкурентен на останалите и бях доволен от колата, но всичко това се изпари с проблемите, които се получиха в квалификацията.“

Сутил обвини Малдонадо за катастрофата в първата обиколка

източник: Gulliver/Getty Images

„Вече в състезанието направих добър старт, върнах няколко позиции и бях пред Малдонадо на старт-финалната права. Поради някаква причина той удари лявата ми задна гума и незабавно загубих контрол над болида, след което се блъснах в огражденията.“

„Изобщо не разбирам какво правеше той толкова близо до мен, защото пистата е доста широка в този участък. Запазих траекторията си, а отдясно и отляво имаше достатъчно пространство. Ето как се стигна до ранен край на един разочароващ ден“, завърши Сутил.