Пилотът на Форс Индия Адриан Сутил се изказа остро по адрес на своя съперник Люис Хамилтън, като заяви, че звездата на Мерцедес вече не може да разчита на неговото уважение.

Преди Гран При на Монако през май британецът предложи, че двамата със Сутил трябва да се видят, за да изгладят лошите чувства помежду си, които датират от 2011 година. Тогава след старта в Китай германецът се замеси в инцидент в местен нощен клуб и се надяваше Хамилтън да свидетелства в негова полза на процеса. Роденият в Лондон пилот обаче така и не се появи.

Така Сутил бе осъден за нанасяне на тежка телесна повреда на служителя в Лотус Ерик Лъкс, когото замерил с чаша. Пилотът получи 18-месечна условна присъда и трябваше да плати глоба в размер на 167 хиляди паунда.

„По някаква причина Хамилтън никога повече не ме потърси отново“, обясни Сутил. „Виждам го в питлейна и той винаги казвал: „да, можем да седнем и да го обсъдим“, но това така и не се случи.“

„Такива хора никога не съм уважавал. Уважавам го като спортист, но като личност той не е на моето ниво и няма смисъл да си губя времето с такива хора. Радвам се, че разбрах що за човек е той.“

„На пистата всичко е просто бизнес. Той е страхотен пилот, но не сме си говорили“, завърши Сутил.