Михаел Шумахер е изправен пред угрозата да се прости с мястото си на подуима, след като стана ясно, че стюардите на пистата във Валенсия го разследват. Седемкратният шампион в момента дава обяснения пред отговорните лица, след като успя да се пребори за третото място в изключително драматичното състезание за Гран При на Европа.

Пилотът на Мерцедес се представи много силно след второто си спиране в бокса и изпревари множество съперници. Последният, с който се справи, бе Нико Хулкенберг от Форс Индия, а сблъсъкът между Пастор Малдонадо (Уилямс) и Люис Хамилтън (МакЛарън) две обиколки преди края му позволи да попадне в челната тройка за първи път след завръщането си във Формула 1.

"Третото място наистина е много специално за мен и за момчетата", каза ветеранът в тима на Мерцедес. "Трябваше да изтърпим много критики напоследък, но това бе най-добрият възможен отговор. Нито за миг не съм губил вярата си в моите момчета, както и те в мен. Това е екипната работа. За това е толкова важно, че се намирам в подходящото окръжение, в едно истинско семейство, където никой не ти позволява да се отпуснеш и за миг."

Сега обаче Шумахер и представител на Мерцедес ще трябва да разговарят със стюардите, които смятат, че германецът не е намалил скоростта при развети жълти флагове.

Освен Шумахер и Малдонадо бе привикан от отговорните лица за изясняване на инцидента между него и Хамилтън, като очакванията са венецуелецът да бъде наказан.