Пилотът на Кейтъръм Камуй Кобаяши бе оправдан от стюардите в Австралия за инцидента си с Фелипе Маса (Уилямс). Двамата се сблъсъкха още на първия завой в днешното състезание за Голямата награда на Австралия, което откри сезона във Формула 1.

Японецът, който се завърна в шампионата след 1-годишна пауза, стартира от 14-а позиция, ала след няколко секунди се заби в болида на бразилеца, който бе попаднал в трафика преди влизането в първия завой.

Логично Маса бе бесен след случилото се и сравни действията на азиатеца с тези на Ромен Грожан на „Спа“ през 2012 година, заради които французинът бе наказан за 1 състезание. Ядосаният пилот на Уилямс поиска Кобаяши да получи същата санкция, но стюардите оправдаха японеца.

Разследването на маршалите обаче е показало, че Кобаяши е получил повреда в спирачикте и тя му е попречила да спре навреме, за да избегне сблъсъка с Маса. „Не исках първото ми състезание да приключи по такъв начин. Съжалявам за отбора и за Фелипе, защото и за него нещата приключиха рано“, каза азиатецът.