Ромен Грожан попада в дългосрочните планове на Лотус за Формула 1. Това заяви собственикът на отбора Жерар Лопес.

В паузата между сезоните тимът се забави с потвърдждаването на французина като втори пилот за 2013 година след серията от грешки, които той допусна през отминалия шампионат.

Лопес обаче настоя, че всички са направили необходимото да свалят напрежението от 26-годишният състезател, като са го уверили, че той е част от плановете им за развитието на Лотус.

„Ромен просто е различен от останалите“, заяви босът. „Той знае какво трябва да прави. Вече не е подложен на същия стрес, след като му казахме, че очакваме да работим заедно дълги години. В момента той буквално ще подхожда състезание за състезание, тренировка за тренировка.“

„Той притежава нужната скорост, за да побеждава. Като цяло мисля, че имаме много силен тандем от пилоти и добър болид, така че сме позитивно настроени.“

„Очаквам една определена клика да се отдели пред останалите и ще съм изненадан, ако ние не сме в нея. Въпросът е, ако възможностите са толкова близки, къде точно ще бъдем в тази групичка. Според мен в момента разполагаме с кола поне толкова добра, ако не и малко повече, колкото беше миналогодишната. Кими Райконен можеше да спечели повече състезания през изминалия шампионат, ако не му бяха попречили определени фактори. През предстоящия сред целите ни попада да победим в повече от един старт“, завърши Лопес.