Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо сам сложи край на надеждите си за спечелването на титлата във Формула 1 през тази година. Австралиецът се представи слабо в квалификацията преди Гран При на Русия и утре ще потегли от 7-ото място, което го накара да погледне трезво на остатъка от сезона.

До края максималният брой точки, които могат да бъдат спечелени, са 125 (включително и удвоените за финалното състезание в Абу Даби). Рикиардо изостава със 73 от лидера в класирането Люис Хамилтън, който утре ще тръгне от първа позиция на пистата в Сочи.

„Ако Хамилтън спечели утре, а аз остана 7-и, то тогава реалистично погледнато – не знам как са нещата на теория – няма да има какво да измъкнем от битката за титлата”, заяви бившият състезател на Торо Росо.

„Това обаче не ни спира да даваме най-доброто във всяко състезание, но оттук до края нещата ще стават все по-трудни. Като сравня показаното днес с представянето ни от вчера, определено виждам подобрение. Щеше да ми хареса да бях останал сред първите петима, но така и не успяхме да измъкнем нещо допълнително от болида. Доста от пилотите имаха проблеми днес, беше ни трудно. Наистина не знам коя стратегия щеше да бъде успешна”, завърши Рикиардо.