Кой каза, че Михаел Шумахер се е оттеглил?! Това попитаха днес редица европейски издания, след като немският пилот се завърна в болида. След като подкара Дукати-то на шампиона при мотоциклетистите Кейси Стоунър, Михаел се качи и в болида на Ферари.

Шумахер си припомни дните като състезател в първия ден от тренировките на пистата „Монтмело” в Испания. Седемкратният шампион във Формула 1 не остави шанс на останалите пилоти на трасето и финишира безапелационно първи. Днес обаче Шуми имаше предимството на електрониката, с която останалите не разполагаха. По-късно той ще има възможност да тества и болид по новите стандарти, и да види разликата.

Точен както винаги, Михаел се появи на пистата в 9:00 часа и показа много добра физическа форма. Неговата най-бърза обиколка бе за 1:21.922 мин, като той обиколи трасето общо 64 пъти..

На пистата впечатление направи още присъствието на Ролдан Родригес, който най-вероятно ще кара за новия тим „Форс Индия” от следващия сезон, както и Себастиен Бурдаи, шампион в ИндиКар, който ще се състезава за ТороРосо. На „Монтмело” бяха още Хейки Ковалайнен, Педро де ла Роса и Роберт Кубица.