Пилотът на Мерцедес Гран При Михаел Шумахер предупреди хората от тима, че може да имат сериозни трудности на пистата „Каталуния“, където през следващия уикенд ще се проведе Гран

При на Испания.

До момента сезонът на Мерцедес е на приливи и отливи, като Нико Розберг победи в Китай, но Шумахер успя да спечели едва 2 точки от първите 4 състезания. Отборът използва тестовете на „Муджело“, за да работят върху мениджмънта на гумите, но Розберг настоя, че има още какво да се желае от представянето на болида във високоскоростните завои.

Пистата в Барселона е известна с това, че има няколко такива виража и 7-кратният световен шампион във Формула 1 смята, че това ще покаже слабите страни на автомобила.

„Пистата в Барселона е трасе, върху което сме карали интензивно, и затова знаем, че характеристиките му не отговорят съвсем на нашия болид“, каза германският ветеран. „Но ние ще отидем там, за да дадем най-доброто от себе си, ще продължим да работим и ще чакаме резултати.“

„Тестовете на „Муджело“ бяха позитивни за нас, започнахме да разбираме доста по-добре как да работим с гумите, а оттам и как да настроим болида“, добави Шумахер.