Сезонът във Формула 1 навлиза в разгара си, а днес ни предстои петата за тази кампания надпревара при най-високите скорости. В Гран при на Испания ще разберем ще се завърже ли интригата в класирането при пилотите, или Люис Хамилтън ще се откъсне още повече пред преследвачите си. 

Световният шампион показва класа от началото на сезона и вече има преднина от 27 точки пред втория Нико Розберг, с когото са и съотборници в Мерцедес. Но на пистата в Барселона едва ли ще му е толкова комфортно. 

И причината е, че британецът няма да стартира първи в Каталуния, на което беше свикнал досега от началото на сезона. Изненадващо или не, но той беше изпреварен от Розберг и сега битката между тях ще е още по-ожесточена. 

Но не трябва да се отписва и най-титулуваният състезател измежду всички активни в момента. Четирикратният световен шампион Себастиян Фетел дебне от задни позиции, за да се намеси в битката за титлата. 

Той изостава само на една точка от Розберг в класирането, а в Барселона ще стартира трети. Германецът беше единственият, който наруши хегемонията на Мерцедес през сезона и е готов с Ферарито си отново да го направи, стига да има шанс за това. 

Валтери Ботас, Карлос Сайнс и Макс Верстапен ще стартират на следващите три позиции зад лидерите и също ще дадат всичко от себе си, за да се докопат поне до подиума, а защо не и за нещо повече. 

Какво ще се случи във вълнуващата надпревара, ще можете да разберете ексклузивно с картина от прякото предаване на Diema Sport днес от 15:00 часа. Състезанието в Барселона ще можете да гледате и на нашата платформа Gong Play