Дебютантът във Формула 1 Кевин Магнусен заяви, че е много радостен от третото си място в Австралия, където днешното състезание бе първо в кариерата на датчанина.

21-годишният талант на Макларън затвърди чудесните впечатления от предсезонната подготовка с невероятно пилотиране на „Албърт Парк“, но нямаше шанс да изпревари Даниел Рикардо, който зае втората позиция. Победител в откриващия за 2014 година старт стана Нико Розберг с Мерцедес.

„Знам, че не спечелих, но чувствам този резултат като победа“, каза Магнусен. „Тимът изкара тежък минал сезон и наистина всички искаха да се реваншират. Те наистина се трудеха много през зимата.“

„Да работят с новак, който няма никакъв опит, е било тежко за тях, сигурен съм. Всички обаче свършиха чудесна работа, накараха ме да се чувствам у дома и да не се притеснявам от нищо. Не бих могъл да искам повече. Не знаехме какво да очакваме от новата кола, но за наш късмет каквото и да се случваше, не беше непреодолимо. Огромни поздравления за отбора и за Мерцедес, които ни доставиха толкова сигурен двигател“, допълни Магнусен.