Шефът на Мерцедес Рос Браун заяви, че въпреки прогресът, който двамата му пилоти Нико Розберг и Люис Хамилтън демонстрират в последните няколко старта във Формула 1, все още предстои твърде много работа по болида.

След слабата 2012 година тимът от Бракли все по-често започва да диктува темпото в квалификациите, където успя да постигне два пол позишъна, а в първите 4 старта регистрира два подиума.

„Нещата не трябва да се свеждат до една обиколка. Това, от което се нуждаем, е болид, по-бърз т всички останали в течение на 50 и повече обиколки“, сподели британецът. „Ето това е предизвикателството.“

„Хубаво е, че взехме пол позишън на последните два старта, но това, което се брои, е самото състезание, а в това отношение сме още далеч от победите. Разполагаме с двама пилоти, които използваха ресурсите ни и изпълниха задачите си в две поредни съботи. Въпреки това не мисля, че колата ни е най-силна в състезателни условия.“

„Точно върху това работим сега. От инженерна гледна точка това, което направихме с аеродинамиката на колата през последните 12 месеца, сега ни се отплаща. Промените започнаха през миналия сезон и не започнаха никак гладко, като заради тях имахме трудна втора част на шампионата. В момента обаче сме една мотивирана група от хора, която поставя детайлите там, където принадлежат. Когато този процес приключи, крайният резултат ще бъде прогресът“, завърши Браун.