Шефът на Лотус във Формула 1 Ерик Булие засипа със суперлативи пилота си Кими Райконен. Според него Райконен е „специално животно“ заради начина, по който запазва шансовете си за титлата в първия сезон след своето завръщане в най-комерсиалния автомобилен шампионат.

Ледения изостава само на 45 точки от водача в класирането Фернандо Алонсо с Ферари, въпреки че е единственият пилот от топ 7 без победа през кампанията.

„Кими е специално животно“, сподели Булие. „Неговите качества на състезател винаги са фантастични. Той успя да изстиска 100 процента от потенциала на болида в неделя и да оползотвори почти всяка възможност, открила се пред него. Кой би си помислил, че бе извън Формула 1 през последните две години?“

„Сега предизвикателството пред нас е редовно да печелим точки, защото надпреварата при конструкторите е наистина важна. Ромен показа в Сингапур, че все още разполага с чиста скорост. Той не направи грешки и ще може да надгради върху това на „Сузука“. Нещо ми подсказва, че в края на сезона ще се радваме на няколко приятни изненади. Важно е обаче да останем здраво стъпили на земята“, завърши Булие.