Очевидно напрежението в лагера на Ред Бул се покачва все повече и повече с всеки следващ неуспешен старт, след като шефът на отбора във Формула 1 Кристиан Хорнер поде публична атака срещу Рено, който доставя двигателите за болидите на шампионите.

Френската автомобилна марка се представя най-слабо по отношение новите основни блокове след старта на турбо ерата и до момента все още не може да отстрани всички проблеми по продукта си.

„Възмутително е, че сме в подобна ситуация“, каза Хорнер. „Имахме много успехи с Рено, спечелихме всичките си състезания и титли заради мощността, с която ни снабди Рено. Сега обаче нещата не се подобряват. Надеждността на двигателя е крайно неприемлива, представянето му – също.“

„Трябва да има промени в Рено, защото нещата не могат да продължават така. Това не е добре за тях, не е добре и за нас. Трябва да работим заедно като партньори – другата година колата няма да върви с по-различен двигател. Ние искаме да бъдем конкурентни, да се борим за местата в челото, а с всичките проблеми това няма как да се случи“, завърши британецът.