Шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви, че единствената надежда на Фернандо Алонсо за евентуално спечелване на титлата във Формула 1 е свързана с проблеми в лагера на Себастиан Фетел.

Световният шампион и неговият Ред Бул убедително вървят към четвърти пореден дубъл – и при пилотите, и при конструкторите. Германецът има аванс от 60 точки пред Алонсо при оставащи 150 пункта, които всеки от двамата може да спечели до края. В отборно отношение преднината на „биковете“ дори е още по-стряскаща – те имат 377 точки, докато „скудерията“ отстъпва с трицифрена разлика заради своето 274.

„Колата ни със сигурност не е толкова бърза, колкото тези на Ред Бул или поне едната от тях“, каза Доменикали. „Поздравления за Себастиан Фетел, защото той спечели страхотно състезание в Сингапур.“

„Единственото нещо, което можем да направим, е да се държим и да чакаме, защото следващият път може нещо да се случи с Фетел. Ако си говорим реалистично, това е единственият ни шанс да спечелим шампионата. Трябва да бъдем реалисти, а не глупаци“, допълни италианецът.

В същото време техническият директор на Ферари Пат Фрай разкри, че отборът все още не се отказал да прави подобрения по болида за настоящия сезон.