Всеки един от членовете на Сената на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) ще получи пълно копие на видеокасетата, причинила секс-скандала с Макс Моузли. Целта е те да могат да си извадят свое собствено мнение за делата на президента на ФИА.

Натискът върху възрастния бос да напусне поста си стана все по-силен и идва от всички страни, след като таблоидът News of the World разкри извратените сексуални наклонности и преживявания на британеца. Изданието обяви, че ще изпрати видеозаписи с действията на Моузли в компанията на пет проститутки на осемте члена на Сената на ФИА, и ще предоставят копия още на националните власти.

След като Макс Моузли заведе дело срещу издателя на News of the World, днес вестникът отново писа по случая. „Ние абсолютно опровергаваме и възразяваме на твърдението му, че сме измислили каквито и да било елементи в материала с цел подриване на авторитета му. Затова планираме да изпратим копия от видео-доказателствата, с които разполагаме, до членовете на Сената, представляващи глобалното общество на моторните спортове, които трябва да вземат решение за неговото бъдеще.”

Моузли свика извънредно Общо събрание на борда на ФИА, за да бъде обсъден проблемът. Предполага се, че именно там ще се гласува дали той може да остане на поста си.