Състезателният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че има голяма вероятност Кевин Магнусен да бъде пратен в друг отбор през 2016 година, след като вчера тимът обяви тандема Фернандо Алонсо-Дженсън Бътън, с който ще гони успехи през следващия сезон.

22-годишният датчанин се оказа големият губещ от идването на испанеца и през 2015 година ще бъде понижен до ролята на тест пилот въпреки приличните си резултати като дебютант през отминалата компания.

„Можем да разберем, че той е разочарован от факта, че няма да се състезава през идната кампания, но най-доброто, което можем да му предложим, е да остане част от семейството и огромният ни съвместен проект с Хонда“, каза Булие.

„При него има още много за учене, особено от двама пилоти като Бътън и Алонсо. Освен това той може да използва състезателния опит, който натрупа. Не знам дали можем да му дадем шанс при тестовете. Може и да се случи. Той ще запази контакта си с болидите, сигурен съм, че този опит ще му помогне да повиши нивото си.“

Алонсо и Бътън имат договори за няколко сезона с Макларън, което прави голяма вероятността Магнусен да бъде преотстъпен на друг тим след две години. „Той направи добър сезон. Като дебютант свърши добра работа и няма причина скоро да не го видим пак във Формула 1. Друг тим? Може би, това е една възможност. Все още обаче не сме решавали. Магнусен има 100 процента от нашата подкрепа. Той има по-голям шанс от всеки други да кара във Формула 1 през 2016 година“, допълни Булие.