Мексиканският пилот Серхио Перес описа като "критична" финансовата ситуация в отбора му от Формула 1 Форс Индия. Базираният на "Силвърстоун" екип е пети във временното класиране при конструкторите през този сезон, но страда от сериозни проблеми заради липсата на пари. Съсобственикът и директор на отбора Виджай Малая се бори срещу опитите на индийските власти да го екстрадират от Великобритания заради обвинения във финансови измами, като банки от страната го търсят за обезпечаване на заеми на стойност над 1 милиард долара.

"В момента ситуацията при нас е критична. Не е тайна, че финансовите проблеми тегнат над отбора. Когато погледнеш резултатите, защото във Формула 1 това е най-важното, ние сме на пето място при конструкторите и е трудно да си представиш финансовите проблеми, с които се борим досега. Това само показва какъв потенциал има този екип", коментира Перес преди неделното Гран при на Унгария. Той намекна, че бъдещето му във Форс Индия не е сигурно.

"Естествено всички искаме да караме за водещите два отбора Ферари и Мерцедес, но е малко вероятно да получа възможност да премина в някой от тях през следващите няколко години. Така че, трябва да търся най-добрата опция за бъдещето ми, на карам за отбор, в който мога да покажа таланта си. През последните два сезона ние сме най-добрите извън водещите три тима. Искам да видя къде ще се отвори място за следващата кампания и след това ще реша", каза още Перес. Мексиканецът завърши седми в класирането при пилотите през 2016 и 2017 година зад състезателите от Мерцедес, Ферари и Ред Бул.