Макс Моузли иска да продължи да ръководи световната автомобилна асоциация ФИА, въпреки скандалният порно клип с негово участие, който бе разкрит. В свое изявление 67-годишният бос се извини за всички неприятности, които неговите действия може да са причинили на организацията. Той обаче добави, че ще заведе дело срещу лицата, провели разследването с цел да го дискредитират.

„Няма да позволя на този случай да повлияе на работата ми във ФИА,” заяви Моузли. Репортаж на таблоида News of the World в неделя показа кадри от видео клип, в който той участва в „оргия в нацистки стил в затвор за мъчения”. Садо-мазо лентата обиколи света за часове и принуди шефа на Формула 1 Бърни Екълстън да призове своя колега да се оттегли и дори да не си помисля да посети следващото Гран При.

В отговор на това, Моузли изпрати писмо до повечето президенти на национални асоциация, и други важни личности в света на високите скорости. Там той публикува своите извинения, намеренията си да търси съдебна отговорност, както и желанието да остане на поста си.

Макс Моузли е президент на ФИА от 1993 година насам. Той е син на бившият лидер на Британския фашистки съюз Осуалд Моузли.