Лидерът във временното класиране при пилотите във Формула 1 Нико Розберг в прав текст заяви, че не е доволен от втората си позиция в днешната квалификация за Гран При на Испания.

Световният шампион Люис Хамилтън изпревари своя съотборник с по-малко от 3 десети от секундата, с което даде заявка, че ще прекъсна неговата серия от победи. Това обаче предстои да се реши утре, когато е самото състезание.

„Разбира се, че съм разочарован от второто място“, коментира Розберг. „Исках да бъда първи днес. Люис беше по-бърз в квалификацията, това е.“

„Борим се за титлата с него през последните две години, така че тази година няма да е по-различно. Битката ми е с Люис, а с него се борим да останем пред останалите отбори. Нищо не се е променило. И през 2014 година поведох в шампионата, така че нищо не ми е непознато.“

„Хубавото е, че състезанията се броят. Ще имам много възможности утре, още на старта например. Относно стратегията няма да ни бъде леко утре. Затова ще се опитам да се възползвам от шансовете си“, добави Розберг.