Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг възнамерява да използва своя пол позишън в утрешното Гран При на Русия по най-добрия начин, за да съкрати преднината на своя съотборник Люис Хамилтън в първенството.

Шампионът води с 49 точки пред германеца в индивидуалното класиране, но днес изостана с 3 десети от секундата. Преди две седмици Розберг взе и пол позишъна в Япония, но тогава именно Хамилтън триумфира, след като изпревари партньора си още в първия завой.

„Наистина уикендът беше много труден заради малкото обиколки, които направихме в тренировките. Квалификацията ни се получи по чудесен начин – намерих баланс в колата си. Трябваше малко да налучкваме с настройките и уцелихме. Чувствах се комфортно, направих няколко много силни обиколки и съм доволен от това“, каза Розберг.

„Сега трябва да се насладя на пол позишъна и тази нощ, а може би и утре сутринта ще трябва да съставя план. Разбира се, шампионатът при конструкторите също е много важна цел пред отбора – ще е супер, ако успеем за втори пореден сезон да си осигурим титлата там толкова рано. Ще се опитаме да го постигнем, разбира се, но аз ще опитам също така да съкратя преднината на Люис“, добави Розберг.