Пилотът на Мерцедес Нико Розберг заяви, че не смята да третира по по-различен начин утрешния си старт в Гран При на Германия заради катастрофата на своя съотборник и основен съперник за титлата във Формула 1 Люис Хамилтън.

Британецът рано отпадна в днешната квалификация, след като повреда в спирачките го запрати с голяма сила в огражденията. Хамилтън се отърва само с леки болки, докато Розберг успя да си гарантира пол позишън.

„Очаквам Люис да си проправи много бързо пък към челото“, отчете германецът. „Не знам, трудно е да се предскаже. Аз ще се фокусирам върху собственото си състезание. Ще натискам така или иначе, за да увелича преднината си пред останалите. Накрая ще видим как ще сработи стратегията.“

„Дали катастрофата промени нещо в квалификацията? Не, нищо. Придържах се към основната си идея през цялото време. В първия етап аз също имах проблем със спирачките. Сменихме ги преди квалификацията и не се чувствах добре. Накрая се адаптирах, но особено в Q1 беше много трудно. Аз и Люис използваме различни системи, така че неговият проблем нямаше как да се получи при мен“, завърши Розберг.