Собственикът на Браун GP Рос Браун заяви, че с 99% сигурност световният шампион Дженсън Бътън ще остане в тима и за следващия сезон.

 

Английският пилот се бе съгласил да намали заплатата си от 8 на 5 милиона паунда през декември, когато тогавашният отбор на Хонда почти бе фалирал.

 

След като обаче наскоро триумфира със световната титла във Формула 1, 29-годишният Бътън поиска възнаграждението му отново да стане 8 милиона, което породи слухове, че ще премине в далеч по-богатия тим на Макларън Мерцедес.

 

„Дженсън очевидно е велик пилот, така е нормално да бъде желан. Ние искаме Дженсън да остане при нас и мисля, че ще намерим решение”, каза Рос Браун.

 

„Бътън има договор с нас, но заплатата в него не е такава за световен шампион. Сега отборът е в много по-силна позиция от тази, в която беше преди десет месеца.”

 

„Преговаряме с Дженсън, за да намерим баланс между неговите искания и нашето усещане за справедлив статус. Никога не може да се каже, че оставането му е 100% сигурно, но да кажем, че е на 99%”, заяви още шефът на Браун GP.