Босът на Макларън Рон Денис отрече всички предположения , че е мистериозната фигура, която стои зад записа и развихрилия се секс-скандал с президента на ФИА Макс Моузли.

Моузли, който трябва да мине вот на доверие на асамблеята на ФИА през следващия месец намекна, че някой стои зад записа на вестник „News of the World”. Той написа писмо до ФИА през април, че не е бил преследван от таблоид, а от „причини и човек, които още не са известни”.

Скандалът повдигна съмнения, че Денис може да е наредил разследването на личния живот на Моузли, заради наказанието на „сребърните стрели” след шпионския скандал през 2007 година. Денис обаче отрече категорично тези твърдения пред „Times”: „Категорично отричам, че имам нещо общо с разследването на „News of the World” на господин Моузли".

Освен това, Денис отрече, че „някой”, който е свързан с неговата компания или човек, действащ от негово име, има нещо общо с разкритията. Босът на британския тим написа и писмо с пожелание за обяснение до шефа на чешката автомобилна асоциация Радован Новак, който наскоро заяви за пражко радио, че Денис може да стои в основната на действията срещу Моузли. Денис освен това потвърди, че търси Новак, който е близък съратник на Моузли, за да „оттегли или поправи” своето изявление.

Миналата седмица пък стана ясно, че Моузли е наел детективската агенция „Куест” да намери човека, който стои в основата на историята на британския таблиод.