Шефът на МакЛарън Мерцедес Рон Денис заяви, че новият болид на Люис Хамилтън трябва наистина да бъде по-бърз, но допълни, че "сребърните стрели" имат достатъчно време до началото на сезона, за да подобрят този аспект на представянето си.

Денис заяви: "Истина е, че колата не е толкова бърза, колкото ни се иска. Тя обаче е в своите първи дни и имаме достатъчно време за тестове, за да подобрим въпроса със скоростта".

Новият сезон във Формула 1 започва на 29 март с Гран При на Австралия, а МакЛарън имат само следващата седмица за да довършат тестовете и да помогнат на своите пилоти Хамилтън и Ковалайнен.

Денис допълни: "По това време на годината всичките наши тестове са насочени към това как да оптимизираме нашата кола за състезание. Разбира се, най-бързата обиколка е от голямо значение когато става въпрос за квалификацията, но няма толкова голямо значение по време на самото състезание. През първите две или три състезания всички тимове няма да се представят толкова добре и дори Австралия няма да бъде индикатор за това как ще протече сезона. Така че ще ни трябват три или четири състезания за да решим кой колко може и кой ще се бори за шампионата през новия сезон".