Шефът на Макларън във Формула 1 Рон Денис е на мнение, че трудностите, които отборът изпитва през тази година, до голяма степен се дължат от прибързаните действия относно партньорството с Хонда.

Дотук британският тим не може да се върне към старата си слава вече години наред, като преди сезона имаше големи надежди, че присъствието на японската компания може да промени ситуацията. Дотук обаче резултат няма, а раздразнението у пилотите Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо започва да става все по-отчетливо. След Гран При на Япония испанецът беше доста нервен и сравни темпото на колата с болид от GP2, което не се прие добре от Денис.

Големият шеф изрази увереност, че отборът ще превъзмогне неблагоприятната ситуация. „В крайна сметка, знаем какв е нужно да сторим. В Хонда са напълно отдадени и ще успеем“, каза британецът, който после и отправи забележка до Алонсо.

„По принцип той е съвсем различен човек. Фернандо е спокоен. Като състазетелен пилот, той се нуждае от адреналин, от страст и иразява раздразнението си по различни начини. Не бих казал, че това, което той каза, е конструктивно, но пък и не смятам да се ядосвам прекалено много.“

„Как можеш да контролираш един пилот, щом той седне в колата? Не смятам да правя голям проблем. Професионализмът ми налага, ако имам да казвам нещо на Фернандо, да му го кажа лично“, допълни Денис.