Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо заяви, че търпението, което ще трябва да прояви по време на Гран При на Сингапур, може да се окаже ключово за едно по-предно класиране.

Австралиецът в момента е трети в класирането при пилотите, като през 2012  година се класира на 9-о място в „Марина Бей”, а през миналия сезон катастрофира. Партньорът на Себастиан Фетел призна, че е изкушен от идеята рано да търси подобрения по настройките на автомобила си, но това не би било правилна стратегия.

„Когато се разхождаме по трасето в четвъртък, повърхността винаги изглежда много замърсена”, каза Рикиардо. „Модерните улични сътезания налагат измиването и почистването на трасето, но това наистина не променя факта, че всъщност караш върху обществен път с всяка от неговите характеристики.”

„Най-важното в Сингапур е да не се подведеш и да правиш настройки в петък. Асфалтът ще се промени, просто трябва да си търпелив и да изчакаш това да се случи, като в същото време променяш колата си. Това е едно от тези състезания, след които никога не си напълно доволен от подготовката, която си свършил”, завърши Рикиардо.