Новият пилот на Рено във Формула 1 Даниел Рикиардо определено е готов да отвори свежа глава в историята на своята кариера. Австралиецът прибави провокативно мото към дизайна на своята каска, с която ще дебютира в Гран При на Австралия като състезател на френския тим.

През миналата година 29-годишният състезател обяви края на връзката си с Ред Бул, където прекара 4 сезона в първия тим и още 2 преди това в дъщерния Торо Росо. Тепърва ще стане ясно дали изборът на Рикиардо, който неведнъж е крил амбициите си да се бори за титлата, ще се окаже верен.

Той все още не е показал в пълен вид новия дизайн на състезателната си каска, но върху нея под някаква форма ще присъства призивът: „Играй мръсно. Остани честен.”

„Той ще има нужда от звездите да се наредят в негова полза, но е възможно да се бори с лидерите”, изрази увереност неговият сънародник и оттеглил се Ф1 ветеран Марк Уебър. „Рикиардо не е бърз в рамките на една обиколка, но когато нещата опрат до състезание, ако някой може да измъкне нещо от автомобила на Рено, то това е той. Кампанията ще бъде дълга и те биха могли да станат конкурентни, но присъствието му определено ще вдигне отбора. Нямам никакви съмнения по този параграф”, добави Уебър.