Новият пилот на Рено във Формула 1 Даниел Рикиардо призна, че не е приел добре факта, че нито един от водещите тимове в първенството – Мерцедес и Ферари – не му отправи оферта, когато се разбра, че австралиецът напуска Ред Бул.

Мнозина анализатори предричаха, че харизматичният 29-годишен състезател ще получи възможността да си партнира или с Люис Хамилтън, или със Себастиан Фетел. Нищо подобно не се случи, а немалко бяха изненаданите физиономии, когато беше обявен трансферът на островитянина в Рено.

В разговор журналистката от „Скай Спортс” Натали Пинкъм запита директно Рикиардо дали е останал разочарован от липсата на оферти. „За да бъда пределно ясен – да. В крайна сметка през следващите 12 месеца все още си мисля – а и всички биха потвърдили – че Мерцедес и Ферари ще бъдат отборите, които всички ще опитат да победят”, заяви австралиецът.

„Може би другите отбори ще могат да отмъкнат победа тук или там, но това все така ще си остане краткосрочно явление.”

„Вижте миналия сезон – аз спечелих 2 състезания от първите 6. Аз, Себ и Люис бяхме с по две победи и никой не можеше да ни догони. Чувствах се на върха. Може би очаквах повече, отколкото беше реалистично да очаквам. Все пак към онзи момент го считам за оправдано”, добави Рикиардо.