Пилотът на Торо Росо Даниел Рикардо отрече да е подписвал договор с Ред Бул за следващия сезон. Австралиецът уточни, че доколкото е запознат, мястото до Себастиан Фетел все още е свободно.

Шампионите при конструкторите по-рано през седмицата заявиха, че ще кажат името на новия си състезател по време на този уикенд, когато шампионатът се подновява с Гран При на Белгия. След серия неуспешни разговори с Кими Райконен от Лотус обаче от отбора уточниха, че ще съобщят решението си по-късно.

„Още нищо няма. Докато някой от Ред Бул не се обади на нас с решението им, то оставам тук до края на годината, а след това – не знам нищо“, обясни Рикардо. „Знам от опит, че докато нещо не е подписано, подпечатано и доставено, няма нищо конкретно, особено в нашите среди.“

„Има доста пилоти тук, които имат страхотни визитки, така че докато няма нищо официално няма да празнувам и да храня излишни надежди. Не искам да правя предположения, просто доколкото знам, там има място, което е свободно“, завърши австралиецът.