Със сигурност Михаел Шумахер не си е представял завръщането си във Формула 1 по този начин: Шесто място в Бахрейн, десето място в Австралия и отпадане в Малайзия заради технически проблем и само 9 точки!

Шуми и Мерцедес – това не фунционира добре, коментира „Билд”. Дори в първия си пълен сезон във Формула 1 през 1992 година, седемкратният световен шампион се е представил по-добре в своите първи стартове. Със своя Бенетон-Форд Шуми е записал четвърто място в Южна Африка, трето в Мексимо и трето в Бразилия.

Само веднъж стартът на Шумахер в началните три състезание е бил по-лош. През 2005-а той отпадна в Австралия и Бахрейн и завърши седми в Малайзия, което тогава му донесе две точки, а при новата точкова система биха били шест.

Самият той не крие разочарованието си: „За мен е много жалко. Но тези неща се случват в моторния спорт. Аз съм в моя план на каране, но нашата кола все още не е”.

Спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг специално се извини на Шумахер след състезанието: „Съжалявам, такова нещо не трябва да се случва!”

Преди самото състезание на Сепанг, немецът все още вярваше в шансовете си за световната титла: „Все още имаме всички възможности. Със сигурност не съм се отказал от световната титла:,

„Най-важният въпрос е: Колко дълго време ни трябва, за да развием колата? А затова съм оптимист”, сподели Шумахер.

Гледайте на живо Формула 1 с туристическа агенция „Галера”.