Новото попълнение на Формула 1 Витали Петров заяви, че обратно на спекулациите, той не е "платил" със спонсори мястото си в тима на Рено.

Петров бе обявен като съотборник на Кубица във френския отбор за сезон 2010, но според публикациите първият руски пилот в историята на "кралските гонки" е бил взет не заради уменията си, а заради перспективните си спонсори.

Макар фактът, че Петров няма да получава заплата тази година, руснакът обясни, че парите по-скоро идват от лични източници, а не отколкото от сделки с руски спонсори.

"Всъщност баща ми даде пари, за да съм тук. Само баща ми, мениджърът ми и приятелите на баща ми участват в спонсорирането ми, никой друг. Хората в Русия трябва малко да се събудят, защото ние успяхме да влезем във Формула 1 без никакви спонсори. Надявам се, това да се промени", заяви Петров.

От своя страна шефът на Рено Ерик Буйе заяви, че френският тим е взел Петров не заради парите, а таланта на пилота.

"Водихме разговори с много пилоти, които щяха да ни донесат два пъти по-големи суми от Витали. Нещата обаче са прости - кой от пилотите може да ние от най-голяма полза. Това, което търсихме беше пилот със силни спортни резултати. Затова избрахме и Петров", заяви Буйе.