Изненадващо отборът на Рено привлечен японеца Сакон Ямамото за трети тест пилот през този сезон.

Освен двамата титуляри Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет – младши французите разполагат с две резерви - Лукас ди Граси и Раман Грожан, но изглежда само двама тест пилоти не са достатъчно за Флавио Бриаторе и компания.

Новопривлеченият Сакон Ямамото има опит във Формула 1 и дори е карал в 14 състезания в световния шампионат с отборите на Супер Агури и Спайкър, а най-доброто му постижение е 12-ото място на пистата Фуджи за Гран при на Япония през 2007 година.

„Развълнуван съм от факта, че през 2008 година ще бъда част от тима на Рено”, каза при подписването на контракта си Ямамото, който по-рано бе обявил, че приключва с Формула 1.

„Чест е за мен, да бъда свързан с отбор, който е печелил световни титли. Радвам се затова, че бих могъл да допринеса за успехите на тима”, допълва още Ямамото.

В официалното съобщение на Рено се казва, че японецът няма да бъде използван само за тестовете, но ще присъства и в плановете на тима за демонстративни шоу програми, което ще намали задълженията на титулярните пилоти Фернандо Алонсо и Нелсиньо Пикет.