Тимът на Рено представи официално новия болид R28 и пилотите си за новия сезон на церемония в щаба на френския тим в Булон-Бийанкур, на брега на река Сена в източната част на Париж.

На церемонията присъства изпълнителния директор на Рено Карлос Госн, заедно с представители на 500 медии и ВИП гости от целия свят.

Тимът обяви своето твърдо решение да се върне на челните позиции във Формула 1 през 2008 година, благодарение на агресивния дизайн на новата кола и талантите на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо и новобранеца Нелсън Пикет - Джуниър.

„Ние очакваме да видим тима на нормалното му място, което е в челото на класирането. Това е целта на нашия тим пред новата кола”, заяви президентът на Рено Бернар Рей.

„Всички работиха усилено по техническата страна, за да бъдат преодолени проблемите от миналата година. По отношение на пилотите, завръщането на Фернандо Алонсо бе огромна стъпка напред”

„Ние сме оптимисти за представянето на тима и на пилотите на Рено през новия сезон”, каза още Рей по време на представянето на R28.