Рейсинг Пойнт, новото име, под което ще се подвизава Форс Индия, ще продължи да се състезава във Формула 1 през новия сезон, след като бе обявен официалния списък с отбори за старта на кампанията в автомобилната надпревара. Тимът, чийто собственик е канадаски консорциум, ръководен от милиардера Лоурънс Щрол, сподели по-рано през декември, че новото име е само временно.

Форс Индия изпадна в администрация миналия юли, след като акциите бяха продадени на Щрол, чийто син Ланс ще кара за отбора през новия сезон, след като прекара две години в Уилямс. Форс Индия бяха собственост на Вижай Малуя и индийската компания Сахара Груп и успяха да оцелеят финансово заради наградни фондове и спонсорства, преди да изпаднат в администрация.

Рейсинг Пойнт, чийто друг пилот е мексиканецът Серхио Перес, ще представят официално новия си албум в Торонто на 13 февруари. Списъкът с отбори за новата кампания във Формула 1 включва и преименования на Алфа Ромео тим на Заубер. Сезонът във Формула 1 започва на 17 март. /БГНЕС