Световният шампион Себастиан Фетел взе десета победа за сезона във Формула 1, след като спечели Гран при на Република Корея. Германският пилот на Ред Бул, който вдигна втора световна титла миналия уикенд в Япония, завърши състезанието за 1:38:01.994 часа, изпреварвайки Люис Хамилтън от отбора на Макларън с 12.6 секунди. На трето място остана Марк Уебър, с което Ред Бул защити титлата си при конструкторите.

Фетел, който започна състезанието от второ място на стартовата решетка до Люис Хамилтън, записа очаквано добър старт и поведе колоната още в първата обиколка. Британецът беше зает с отбиване на атаките на Уебър, докато неговият съотборник. Бътън, победител от Япония, отпадна с три места в класирането и започна втората обиколка от шеста позиция.

Надпреварата в Република Корея се развиваше според очакванията и до 17-та обиколка интригата липсваше. Точно тогава обаче Витали Петров с Рено се блъсна в задната част на болида на Михаел Шумахер с Мерцедес, с което и двамата отпаднаха от състезанието, предизвиквайки намеса на автомобила по сигурността. След подновяването на състезанието Фетел поведе убедително срещу преследвачите си, които по-късно загубиха всички шансове за изпреварване срещу германеца. Зад него се състоя титанична битка между Хамилтън и Уебър, преследвани от застаналия на четвърто място Бътън. Британецът напредна с две места след изпреварвания на съотборниците във Ферари - Фелипе Маса и Фернандо Алонсо. Испанецът също успя да премине пред Маса след спиране в бокса, но не успя да направи повече за класиране на четвъртото място в Република Корея.

Зад двата болида на Ферари се придвижи Хайме Алгуерсуари от Торо Росо, който спечели седмото място за сметка на Нико Розберг с Мерцедес. Топ 10 допълниха Себастиан Бюеми във втория болид на Торо Росо и Пол Ди Реста от Форс Индия.