Отборът на Ред Бул смята, че Рено трябва да направи тяхното представяне свой приоритет пред работата за собствения си заводски отбор. Поне такова гледище изяви съветникът при австрийците д-р Хелмут Марко.

Партньорите изкараха цялата 2015 година във взаимни обвинения за слабото представяне на „биковете“, а това беше на път да прекрати тяхното сътрудничество. Ред Бул действително опита да промени доставчика си на двигатели, но Мерцедес, Ферари и Хонда отказаха да работят с тях. Така тимът отново остана с Рено на своя страна, макар и новите двигатели за 2016 година да се водят с марката „Таг Хойер“.

Рено от своя страна изкупи отбора на Лотус и отново се завръща със собствен тим в шампионата. Според Марко обаче французите трябва да се фокусират повече върху Ред Бул, отколкото върху своя отбор.

„В договорно отношение имаме сигурност и статусът ни не е променен“, коментира Марко. „Когато гледам настоящия тим на Рено, се надявам те да проявят здрав разум и да се концентрират върху нас, защото с този тим и тези пилоти те буквално не могат да постигнат нищо“, добави той.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS