Отборът от Формула 1 Ред Бул е първата опция пред Фернандо Алонсо, ако пилотът на МакЛарън бъде освободен от настоящия си тим. Вчера започнаха преговорите за предсрочно освобождаване на испанеца от договора му със „сребърните стрели”, и неговите представители вече му търсят нов дом. Според „АС”, Алонсо би избрал Ред Бул заради солидния бюджет, присъствието на Ейдриън Нюи в отбора и неговия план за бъдещето. В тима на Ред Бул Алонсо ще замени Дейвид Култард.

Ако все пак подмине предложението на Ред Бул, испанският бивш световен шампион вероятно ще се спре на Тойота – отборът с най-голям бюджет във Формула 1.

Следващият избор е Рено, но с всеки изминал ден Алонсо се разколебава да приеме тяхната оферта. Испанският пилот не иска да повтаря грешките от миналото си, а в Рено финансите са твърде ограничени за големи амбиции. По същата причина е малко вероятно Алонсо да се съгласи да премине и в Уилямс.

„АС” твърди, че за днес е имало насрочена среща между мениджъра на Алонсо Лиус Гарсия Абот и Рон Денис, за да се разберат за освобождаването на пилота от МакЛарън.