Шефът на тима от Формула 1 МакЛарън Мерцедес Рон Денис остана разочарован от представянето на Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен в Гран при на Испания, което се проведе на пистата „Каталуния" край Барселона.

Въпреки че британецът Хамилтън се качи на подиума, завършвайки трети в този четвърти кръг от календара на Формула 1, Рон Денис смята, че неговият тим е можел да се представи по-добре.

Финландецът Хейки Ковалайнен катастрофира тежко по време на това състезание, но за щастие остана невредим. Причината за неговата катастрофа бе спукана гума, заради която се разби в предпазните заграждения.

Така равносметката за „сребърните стрели” след Гран при на Испания е второ място във временното класиране при пилотите в лицето на Хамилтън, който се нарежда след световния шампион Кими Райконен, и трета позиция при конструкторите след тимовете на Ферари и БМВ Заубер.

„Очаквах по-добро представяне. За съжаление нямахме големи шансове. Ферари бяха изключително бързи. Може би, ако бяхме заредили по-малко гориво в болида на Люис по време на квалификацията, той можеше да стартира от по-предна позиция. Самият той бе много доволен от поведението на колата си”, заявява след Гран при на Испания Рон Денис.