Финландският пилот на Ферари Кими Райконен все още има теоретични шансове за шампионската титла във Формула 1, преди последното за годината състезание в Бразилия. „Леденият” обаче е наясно, че трябва да се случи нещо извънредно, за да триумфира.
Райконен, който днес става на 28 години, е на седем точки зад лидера Люис Хамилтън и може да стане шампион ако спечели Гран При на Бразилия, а Алонсо и Хамилтън не попаднат съответно сред първите двама или първите петима.

„Отиваме в Бразилия като трети в класирането. Така че не съм точно фаворит за титлата,” заяви Райконен. „Но както видяхме в Шанхай преди две седмици, всичко може да се случи. Независимо дали нещо такова ще стане, състезанието ще е вълнуващо. Ще дадем всичко от себе си. След Гран При на Китай нещата вървят гладко и аз усещам болида си добре, и се разбирам с отбора. Не можем да направим много, за да се подготвим за „Интерлагос”. Правихме симулации и анализирахме данни. Да се надяваме, че всичко ще е наред на това трасе, което е доста натоварващо и неравно. Знам, че са направили подобрения, но ще трябва да почакаме, за да ги видим,” заяви Кими Райконен.