Кими Райконен ще стартира от полпозишън на първия за сезона старт от Формула 1. Как се чувства пилотът на Ферари, разказва той в пресконференцията след квалификациите...

Кими, наистина фантастичен старт за началото на сезона!

- Да, наистина е добре. Вчера не бяхме перфектни, но мисля, че и времето бе проблем, днес обаче бяхме доста добри. Намерихме правилните настройки на болида. За съжаление не постигнахме резултата, който искахме като отбор – Фелипе срещна някои трудности – но надявам се, че това ще бъде оправено и утре ще стане добро състезание.

Квалификациите вървяха в доста добро темпо, особено в момента, в който трябваше…

- Да, мисля, че по време на вторите квалификации основното е да ги преминеш и да не правиш глупости. В заключителната квалификация обаче беше добре. Не бих казал, че съм щастлив от резултата си, но той беше достатъчно добър, ще поработим още малко до утре.

Как се чувстваш като пилот на Ферари?

Добре. Имаме силен отбор, всичко работи перфектно, атмосферата е приятна и аз съм доволен, не бих могъл да искам повече.

Как виждаш състезанието утре и какво предизвикателство ще бъде да се изправиш срещу бившия си отбор?

- Мисля, че имаме предпоставки за едно чудесно състезание. Според мен, по време на състезанието вече ще сме много по-уверени. Смятам, че би трябвало да се представим добре, но нищо не се знае. Толкова много неща се случват. Обикновено тук състезанието е забавно, но се надявам на победа. Със сигурност и останалите ще се опитат да ни победят, което е нормално. Ще е завързано, но ние ще се раздадем максимално.

Каза, че има още какво да се желае от болида. Какво е то?

- Мисля, че все още не е идеална. Но е достатъчно бърза. По време на състезанието ще видим. Тогава ще е по-лесно.

Кими, дали ще успееш да спиш тази нощ или ще си твърде нервен?

- Не, добре съм. Това не е първото ми състезание – просто първото с този болид. Това не променя нищо.