Световният шампион във Формула 1 за 2007 година Кими Райконен завъртя първите си обиколки с новото Ферари F2008, докато другият пилот на Скудерията Фелипе Маса ще направи това едва след седмица на пистата „Херес” в Испания.

След вчерашното официално представяне на новия болид в Маранело, днес във Фиорано отборът на Ферари изкара на пистата новата кола, която завъртя няколко обиколки, които имаха за цел да се провери функционалната готовност на болида, а не да се гонят някакви бързи времена.

Зад волана на F2008 във Фиорано бе финландецът Кими Райконен, който подкара болидът, с който ще защитава световната си титла, точно в 10:30 часа местно време. На колата бяха сложени гуми тип „Интермедия”, пригодени както за мокро, така и за сухо време.

Първият истински тест за новото Ферари ще бъде следващата седмица на пистата „Херес” в Испания, където вече ще има в наличност две нови шасита, така че и Маса да може да тества паралелно с Райконен. По темата със шпионажа може да се допълни, че желаещите да видят новото Ферари днес във Фиорано, бяха възпрепятствани от лека мъгла на пистата.