Пилотът на Ферари Кими Райконен претърпя тежка катастрофа още в първата обиколка на Гран при на Великобритания във Формула 1 и това предизвика прекъсване на състезанието.

Финландецът излетя в зоната за сигурност на пети завой на пистата "Силвърстоун". При връщането си на трасето автомобилът му подскочи заради неравност, той загуби контрол, след което се заби челно в мантинелата.

След сблъсъка болидът на шампиона от 2007 г. се върна на пистата и бе ударен от Камуи Кобаяши и Фелипе Маса. Райконен излезе сам от разбитото Ферари, но куцаше с левия крак и бе качен в медицинския автомобил, описва "Спорт Експрес".

Първата официална информация от "скудерията" е, че пилотът изпитва силни болки в левия глезен. Болидите на Кобаяши и Маса пострадаха при инцидента и малко по-късно от Уилямс обявиха, че бразилецът отпада заради щетите по задното окачване.

На пистата веднага излезе автомобилът за сигурност и състезанието бе прекъснато. Маршалите се заеха с ремонтирането на пострадалата мантинела и след нейното възстановяване състезанието трябва да бъде подновено.