Пилотът на Ферари Кими Райконен сподели, че според него Формула 1 трябва да се промени и да крие повече рискове, за да бъде по-привлекателна за феновете.

Подобни мнения се изразяваха през целия минал сезон, който бе първи в новата ера на хибридните турбо двигатели. Явното превъзходство на Мерцедес кара феновете все повече да се отдръпват, докато останалите отбори имат трудности да наваксат разликата. Резултатът е състезания, които протичат почти само между съотборниците Нико Розберг и Люис Хамилтън, които си оспорваха титлата и през 2014 година.

„Когато влязох във Формула 1, тя беше вълнуваща за всички. Тя действително беше върхът. Тези времена обаче бяха доста отдавна“, коментира Райконен.

„Ние очаквахме колите да стават по-бързи и по-вълнуващи, но после започнаха промени в правилата. На практика те се опитват да я направят по-бавна. Сигурен съм, че ще се предпримета стъпки отново да станем интересни на хората, да видим познатата скорост и състезанията да станат малко по-опасни. Това е част от играта.“

„Не искаме никой да пострада, но това спомага за атрактивността на Формула 1“, добави финландецът.