Финландският пилот на Ферари Кими Райконен записа втора поредна победа, след като финишира първи в Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. „Леденият” остави зад себе си двете коли на МакЛарън Мерцедес, като втори завърши двукратният шампион Фернандо Алонсо, а трети остана Люис Хамилтън.

Още на старта на състезанието моторът на болида на бразилския пилот на „червените кончета” Фелипе Маса загасна и той трябваше да стартира от бокса. Хамилтън успя да излезе след първия завой като водач, но Райконен започна да го атакува.

В първите няколко обиколки Маса, който стартира от последна позиция започна да изпреварва по-бавните от него коли.

След първите влизания в пита Хамилтън загуби първото си място и Алонсо поведе, а втори продължи да се движи Кими Райконен.

Вторите посещения на бокса се оказаха решаващи за развитието на състезанието, тъй като механиците на „Леденият” обслужиха по-бързо неговия болид и той излезе с 3,3 секунди преднина пред Алонсо, а Хамилтън остана трети.

На четвърта позиция завърши Робърт Кубица с БМВ Заубер, пети остана Маса, а последните три позиции, които дават точки бяха заети съответно от Ник Хайдфелд с БМВ, Хейки Ковалайнен с Рено и Джанкарло Фисикела с Рено.

Гран при на Великобритания не успяха да завършат Витантонио Лиуци, Ярно Трули, Антъни Дейвидсън, Скот Спийд, Ралф Шумахер, Адриан Сутил и Марк Уебър.

Начело във временното класиране при пилотите остава Люис Хамилтън, който е със 70 точки, втори е Фернандо Алонсо с 58 точки, трети е Кими Райконен с 52 точки, а четвърти Фелипе Маса с 51.

При конструкторите начело продължава да бъде МакЛарън със 128 точки, Ферари са със 100, а трети са БМВ Заубер с 56.